Nieuw: Besserat de Bellefon

27 oktober 20
Besserat de Bellefon

Nieuw in ons assortiment zijn de Champagnes van Besserat de Bellefon.
Vanaf begin september importeren wij de Champagnes van Besserat de Bellefon uit Epernay.

Besserat de Bellefon is een champagnehuis dat in 1843 werd opgericht en in Épernay is gevestigd. Het huis is onderdeel van Lanson-BCC en bezit 25 hectare wijngaard, voornamelijk in de vallei van de Marne waar veel pinot meunier wordt verbouwd.

Het huis verwerkt in de champagnes veel druiven uit de grand cru-gemeenten AvizeBouzyChouilly en Cramant. In de kelders laat men de stille champagne in de winter of het voorjaar na de oogst geen malolactische gisting ondergaan om de wijn fris te houden. De van nature optredende tweede gisting wordt tegengehouden door de wijn te koelen.

Tijdens de “prise de mousse”, de door toevoeging van een liqueur de tirage veroorzaakte gisting op fles, ontstaat weinig druk in de fles. De liqueur bevat daarvoor te weinig gist. Het huis streeft naar een druk van 4.5 atmosfeer in plaats van 6 atmosfeer om zo een bijzonder fijne mousse te verkrijgen. De belletjes in deze champagne zijn volgens eigen opgave 30% kleiner dan die in andere champagnes.

De stijl van het huis is gericht op wijnen die bij maaltijden kunnen worden gedronken. De uitdaging van een klant, het restaurant van La Samaritaine, was “produceer een champagne die zo zacht is dat ze bij ieder gerecht kan worden gedronken en ik bestel geen 100 maar 1000 flessen”. Besserat de Bellefon reageerde op de uitdaging met de reeks “Cuvée des Moines” (kelder van de monniken) waarvan de smaak en de mousse op gerechten zijn afgestemd.

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl