Proef Nieuw-Zeeland vanuit je huiskamer

29 oktober 20
Esk Valley Pakket

Aanbieding: Proef Nieuw-Zeeland vanuit je huiskamer

Altijd al een wijnreis naar Nieuw-Zeeland willen maken?
Met ons Esk Valley wijnpakket nemen wij je mee naar zowel het Noordelijke als het Zuidelijke eiland van dit sprookjesachtige land. Wij hebben een pakket samengesteld van in totaal zes wijnen, gemaakt van druiven uit verschillende sub-regio’s van Hawke’s Bay en Marlborough. Perfect voor een thuisproeverij of om cadeau te geven.

Esk Valley is een wijnhuis gevestigd in het pittoreske Hawke’s Bay, met één van Nieuw-Zeelands meest befaamde wijnmakers aan het roer: Gordon Russel. Esk Valley is zoals hij zelf zegt zijn ‘life long mission’. Gordon staat bekend om zijn ‘hands-off’ aanpak. Al zijn wijnmaak methodes zijn erop gericht om de unieke smaken van de verschillende regio’s en sub-gebieden naar voren te brengen en wijnen met een karakter te creëren. Keer op keer slaagt hij erin om wijnen van hoge kwaliteit te produceren, waarbij de textuur net zo uitgedacht is als de smaak. Lees hieronder in het kort waar alle wijnen in dit pakket vandaan komen.

Het wijnpakket bevat de absolute musthave uit Nieuw-Zeeland: de Marlborough Sauvignon Blanc. De Esk Valley Sauvignon Blanc vertoont intense exotische aroma’s van passievrucht en grapefruit uit de Wairau Valley. De fruitige aroma’s worden prachtig in balans gebracht door vegetale tonen van tomatenblad en artisjok uit de Awatere Valley. Vervolgens hebben wij de Esk Valley Chardonnay, afkomstig van het Noordelijke eiland Hawke’s Bay. De druiven voor deze wijn zijn geteeld in Bay View, een gebied met verschillende wijngaarden reikend tot aan de heuvelachtige hoogtes van de ‘Terraces’. Voor de echte Chardonnay liefhebbers, hebben wij de Esk Valley Winemakers Reserve Chardonnay aan het pakket toegevoegd. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van Howard’s Vineyard. Een kleine wijngaard met oude wijnstokken en een dikke kleibodem, waar deze wijn zijn kracht en geconcentreerde smaak aan te danken heeft.

De rode wijnen in dit pakket komen uit zowel Marlborough als Hawke’s Bay en dat is met een reden. Voor de frisse, fruitige en levendige Esk Valley Pinot Noir is gekozen voor druiven uit een warme subregio van Marlborough: Clayridge Vineyard. Een warm gebied dat mooie wijn produceert met een hoog tannine gehalte. De Esk Valley Merlot/ Cabernet/ Malbec en de Esk Valley Winemakers Reserve Merlot/ Cabernet/ Malbec zijn blends afkomstig uit het meest premium gebied voor rode wijnen in Nieuw-Zeeland: The Gimblett Gravels. Niets voor niets wordt dit gebied de Bordeaux van Nieuw-Zeeland genoemd. De bodem van de wijngaard is volledig bedekt met stenen en kiezels. De wijnstokken die hier groeien, produceren zeer geconcentreerd fruit met complexe aardse smaken van mineralen en vuursteen. De 2013 vintage van de Winemakers Reserve is gemaakt van een exceptioneel jaar. Een jaar met een perfect groeiseizoen waarbij de warme droge dagen zijn afgewisseld met koele nachten. Dit proces heeft fruit in topconditie voortgebracht en dat proef je! De magische touch van Gordon heeft ervoor gezorgd dat de wijn zich prachtig blijft door ontwikkelen op fles en nog jarenlang kan worden bewaard.

De beste manier is natuurlijk om zelf alle wijnen te ervaren door ze te proeven.
Haal Nieuw-Zeeland in huis en profiteer van deze mooie kennismaking!

Esk Valley Pakket
Esk Valley selectie

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl