show blocks helper

Domaine d’Ardhuy Ladoix Rouge

Onze prijs:

22,95

Domaine d’Ardhuy Ladoix Rouge

De smaaksensatie

Domaine d’Ardhuy Ladoix Rouge is intens robijnrood van kleur. In de neus intens rood fruit (rijpe, sappige frambozen en rode kersen) en wat vanille. In de mond zwoel rood fruit, zachte tannines en zuren, flinke concentratie van smaken. De afdronk wordt gekenmerkt door een sappige structuur.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Wijnjaar: 2018
Soort druif: Pinot noir

 

Gelegenheid voor deze wijn

Kip met een champignon-roomsaus, spekjes en ui. Vanwege de zuren en tannines werkt deze wijn prima met romige sauzen.

 

Herkomst van Domaine d’Ardhuy Ladoix Rouge

Domaine d’Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru’s.

Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane. Elaine is dochter van een wijnboer uit  de Bourgogne en zij krijgen samen zeven dochters. De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein. De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard en heeft daarnaast een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren. Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.
Domaine d’Ardhuy Ladoix Rouge is de meest toegankelijke rode wijn van Domaine d’Ardhuy met veel drinkplezier in zijn jeugd.


Jaar: 2015

Artikelnummer: 3760111430079 Categorie:

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 6 april gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl