Esk Valley Pinot noir

Onze prijs:

14,95

Esk Valley Pinot noir

Smaaksensatie
Laat je niet misleiden door de heldere robijnrode kleur van deze wijn. In de smaak is dit een robuuste wijn vol met tannines en krachtige fruit aroma’s. De noten van zwarte pruimen, kersen en bramen voeren de boventoon. De minerale finish brengt de wijn in balans met aardse tonen en peperigheid. De houtinvloeden zijn heel erg subtiel en blijven op de achtergrond, zodat de fruitige aroma’s niet worden overheerst. De 2017 vintage is goed op dronk en kan nu (jong) worden gedronken. Onder de juiste omstandigheden kan de wijn makkelijk tot 2023 worden bewaard. Met de tijd zullen de kruidige noten steeds verder ontwikkelen in aardse tonen van natte bladeren en bosgrond. Dankzij een hoge gehalte aan mineraliteit en de wilde gist die bij het wijnmaken is gebruikt, blijft de volle body van deze wijn behouden.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
De Pinot Noir wordt gezien als een van de meest veeleisende druivensoorten om te verbouwen. Een goede Pinot Noir maken, wordt beschouwd als een van de wonderen van de wijnwereld. Het maken van deze wijn vereist net iets meer liefde, zorg en aandacht dan bij andere wijnsoorten. Bij Esk Valley zijn de druiven gefermenteerd in open tanks. Voor de 80% van de wijn is wild gist gebruikt, net genoeg om body en complexiteit aan de wijn toe te voegen, zonder de fruitige noten te onderdrukken. De druiven zijn vervolgens volgens de Esk Valley traditie met de hand geroerd en niet met behulp van een machine. Hierdoor wordt er op een hele verfijnde en gecontroleerde wijze kleur en tannine aan de schillen onttrokken. Vervolgens is deze wijn 11-12 maanden op Frans eiken gerijpt, in zowel nieuwe als oude vaten.

Wijn-spijs combinatie
Pinot Noir en geroosterde eend is een klassieke combinatie die tijdens elk etentje zal scoren. Door het hoge tannine gehalte is deze wijn goed te matchen met rood vlees waarbij er genoeg vet aanwezig is. Voor wie wat bijzonders op tafel neer wil zetten, wordt Europees wild aangeraden. Serveer je gerecht met truffel als je voor een warm winters gaat die de aardse noten van deze wijn zal complimenteren. Wie optimaal wil genieten van al het mooie fruit dat deze wijn te bieden heeft, wordt aangeraden om deze licht gekoeld te serveren. Prachtig voor bij een zomerse borrel met een kaasplankje, salades en lichte gerechten met varken of kip.

Gebied
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de Clayridge wijngaard, gevestigd in de Omaka Valley  in het noordoosten van Marlborough. Dit is de plek waar het zonnige Wairau Valley eindigt en het gebied langzaam overgaat in het zuidelijk gelegen Awatere Valley. Het gebied waarin de Omaka Valley zich bevindt, wordt ook wel de ‘Southern Valley’s’ genoemd. Het is een verzamelnaam van verschillende valleien die elk een eigen meso-klimaat hebben. Overal staat dit gebied bekend om dikkere bodems met veel klei, die mooie complexe wijnen met met veel tannine te produceren zoals deze Pinot Noir.

 

Kenmerken

 • Naam:Esk Valley Pinot noir
 • Jaar:2020
 • Soort wijn:Rood
 • Druivensoort:Pinot noir
 • Smaak:Licht fruitig
 • Land:Nieuw-Zeeland
 • Gebied:Omaka Valley, Marlborough
 • Wijnhuis:Esk Valley
 • Inhoud:0,75 liter
 • Prijs:€ 14.95
 • Ean:9414416001420

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl