Esk Valley Winemakers Reserve Merlot/ Cabernet/ Malbec

Onze prijs:

26,95

Uitverkocht

Esk Valley Winemakers Reserve Merlot/ Cabernet/ Malbec

De smaaksensatie
Dit is een van de meest begeerde rode wijnen uit Nieuw-Zeeland. De prachtige diepe kleur is net zo intens als de aroma’s van deze wijn. Een krachtig bouquet van zwart fruit, gedroogde kruiden, chocola en ceder komen je gelijk tegemoet wanneer je de wijn schenkt. Bij het proeven zullen je een aantal smaken opvallen die heel typerend zijn voor Gimblett Gravels, het premium gebied waar de druiven voor deze wijn vandaan komen. In de smaak proef je de sterke smaken van zwarte kers en fruitcake met noten van chocola en hout. De jonge wijn bevat nog teveel tannine en laat de wijn nog niet zijn ware potentieel zien. Nu is eindelijk de tijd om van de 2013 vintage te genieten.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
De druiven voor deze wijn zijn gefermenteerd in betonnen tanks, die sinds 1930 traditiegetrouw worden ingezet bij het maken van de reserve wijn voor deze blend. Tijdens het fermentatie proces is er special geselecteerde wilde gist aan de wijn toegevoegd. Vervolgens is de wijn dagelijks tot 4 maal toe per dag ondergedompeld, om ervoor te zorgen dat de schillen weer in contact komen met de most en er een optimale extractie van kleur, tannine, smaakstoffen en aroma’s plaats kan vinden. Na de malolactische gisting heeft de wijn tot wel 16 maanden gerijpt op oud Frans eiken, voordat deze geblend en gebotteld is in Oktober 2014.

Wijn-spijs combinatie
Na bijna 8 jaar rijping op de fles, is het openen en drinken van deze fijn een hele speciale gelegenheid en daar horen natuurlijk ook special gerechten bij. Aangezien dit een krachtpatser van een wijn is, pas daar een premium stuk vlees bij.

Gebied
Esk Valley ligt bij Bay View, direct ten noorden van het pittoreske Hawke’s Bay. De druiven voor deze wijn zijn gegroeid in de sub-regio Gimblett Gravels, een klein maar bijzonder gebied. De wijnstokken waarop de druiven voor deze wijn zijn gegroeid, zijn afkomstig uit Cornerstone, dicht bij de gravel van de rivieren Ngakirikiri en Twyford. Door de nabijgelegen rivieren en de grote hoeveelheid aan stenen en kiezels, hebben de rode wijnen die hier zijn geproduceerd uitgesproken smaken van rook en vuursteen. De opbrengsten worden laag gehouden om de concentratie van smaken veilig te stellen. De stenen en kiezels in dit gebied houden de warmte van overdag goed vast en laten de regenwater goed door. Dit zorgt ervoor dat de druiven mooi kunnen doorrijpen in de koude maritieme klimaat van Nieuw-Zeeland. Niets voor niets wordt de ‘Gimblett Gravels’ het Bordeaux van Nieuw-Zeeland genoemd. Het is een uniek stukje grond in de afgelopen jaren een reputatie voor de meest premium wijnen uit Nieuw-Zeeland heeft ontwikkeld.

Kenmerken

  • Naam:Esk Valley Winemakers Reserve Merlot/ Cabernet/ Malbec
  • Jaar:2013
  • Soort wijn:Rood
  • Druivensoort:Merlot/Cabernet Sauvignon/Malbec
  • Smaak:Krachtig intens
  • Land:Nieuw-Zeeland
  • Gebied:Gimblett Gravels, Hawkes Bay
  • Wijnhuis:Esk Valley
  • Inhoud:0,75 liter
  • Prijs:€ 26.95
Categorie:

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl