show blocks helper

Burgemeister Schweinhardt Weisser Burgunder Lohrer Berg

Onze prijs:

12,50

Burgemeister Schweinhardt Weisser Burgunder Lohrer Berg

 

Burgemeister Schweinhardt Weisser Burgunder Lohrer Berg is een heerlijke glas wijn gemaakt van de pinot blanc druif. Juist deze voorheen populaire druif uit de Elzas doet het ons inziens momenteel veel beter bij onze Oosterburen. Deze wijn is heerlijk fruitig, rond van smaak met een heerlijke fraicheur aan het eind. Ideale Aspergewijn!

De wijnen van Burgemeister Schweinhardt komen allemaal van eigen wijngaarden en worden op het wijngoed gebotteld.

De Nahe is het kleine broertje van de andere wijnregio’s in westelijk Duitsland. De wijnen lijken qua frisheid en verfijning op de Moezel. En ze hebben ook wat weg van de wijnen uit de Rheingau, de intensiteit en volheid. Het is even zoeken, maar de Nahe heeft ook duidelijk zijn eigen karakteristieken door de geologische evolutie.

De regio Nahe is vernoemd naar de rivier ‘Nahe’. De wijngaarden liggen verspreid langs deze rivier en haar zijriveren; zowel op glooiende heuvels als op dramatisch steile hellingen. Ze worden beschermd tegen koude door het Soonwoud en het Hunsrück gebergte in het noordenwesten waardoor de temperaturen gemiddeld blijven. Niet teveel regen, genoeg zonuren, ofwel prima.


Jaar: 2017

Artikelnummer: 4260191190119 Categorie: