Esk Valley Winemakers Reserve Chardonnay

Onze prijs:

22,95

Uitverkocht

Esk Valley Winemakers Reserve Chardonnay

Smaaksensatie

Esk Valley Winemakers Reserve Chardonnay is een elegante wijn met een romige en volle textuur. Zodra je de wijn in je glas schenkt, komen je heerlijke aroma’s van rijpe witte perziken en abrikozen tegemoet. De steenfruit aroma’s maken als snel plaats voor de geur van subtiel hout met een vleugje vanille. In de smaak komt de wijn echt tot leven met rijke en complexe aroma’s van perzik, grapefruit, noten en vuursteen. De wijn is goed in balans met een lange minerale afdronk. De Esk Valley Winemakers Reserve Chardonnay kan jong worden gedronken, maar zal door de rijping op fles overheerlijke aroma’s ontwikkelen van gedroogde abrikozen, honing, karamel en noten. Onder de juiste omstandigheden kan deze wijn nog makkelijk tot 2025 worden bewaard.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
De wijn is gemaakt op basis van de ‘hands-off’ approach dat Esk Valley voor de reserve wijnen hanteert. Dit is een aanpak met een zo min mogelijk tussenkomst van de wijnmaker zodat de kwaliteit van de fruit zijn werk kan doen. De opbrengst van de wijnstokken wordt laag gehouden, voor de maximale smaakconcentratie. Na de gisting is deze wijn nog een jaar lang gerijpt op oude Franse eikenvaten.

Wijn-spijs combinatie
Een feest bij garnalen, krab, kreeft en coquilles. Maar ook een romige risotto of een mooi stukje gebakken vis met een klassieke botersaus.

Gebied
Esk Valley ligt bij Bay View, direct ten noorden van het pittoreske Hawkes Bay. Een gedeelte van de druiven voor deze wijn zijn geteeld in Howards Vineyard, een prachtig stukje grond dat bekend staan om de productie van wijn met levendige en expressieve aroma’s van witte perzik. Het perceel waar de druiven voor Winemakers Reserve vandaan komen, heeft een bodem dat rijk is aan mineralen, doordat hier voor 1931 de rivier Esk Valley heeft gevloeid. De druiven komen  dan ook van hele oude stokken en de sterke concentratie aan smaken proef je in de wijn.

 

Kenmerken

 • Naam:Esk Valley Winemakers Reserve Chardonnay
 • Jaar:2018
 • Soort wijn:Wit
 • Druivensoort:Chardonnay
 • Smaak:Krachtig smaakvol
 • Land:Nieuw-Zeeland
 • Gebied:Hawkes Bay
 • Wijnhuis:Esk Valley
 • Inhoud:0,75 liter
 • Prijs:€ 22.95
 • Ean:9414416105159
Categorie:

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl