Zaterdag 29 september Rhône proeverij Wijnhuis Ten Bilt

11 september 18

Zaterdag 29 september vanaf 12:00 organiseren we een proeverij met een diversiteit van wijnen uit de Rhône.
Marianne de exportmanager van La Ferme du Mont en Clos Bellane komt deze middag speciaal naar onze winkel toe om u de wijnen te laten proeven.

Wijnmaker van Clos Bellane en La Ferme du Mont, Stephane Vedeau is een bijzondere man. hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijn maken, de zuidelijke Rhône is al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met de beste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterend hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet teveel hout en rijpe tannines. Proef de gewone Cotes du Rhône maar eens en u bent al verkocht. De internationale waardering voor zijn wijnen is enorm. De bekende wijnschrijvers als Jancis Robinson en Robert Parker waarderen zijn wijnen met hoge noteringen.

Elk jaar verrast Stephane Vedeau ons weer met geweldige wijnen. Tijdens de proeverij staat een ruime selectie van zijn wijnen open om te proeven.
Van Cotes du Rhone tot Chateauneuf du Pape blanc, van Gigondas tot Vacqueyras, kortom een proeverij die u niet mag missen.

Deze middag ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment.

Wij hopen u zaterdag 29 september te mogen begroeten in onze winkel.
Uiteraard is de proeverij vrij toegankelijk.

met vriendelijke groet,
Tom en Bart
Wijnhuis ten Bilt
http://www.besteljewijn.nl