Domaine Raspail-Ay Dominique Ay maakt zijn wijn in de wijngaard. Ze zorgen voor perfect gave en rijpe druiven. In de kelder gaat het naar eigen zeggen daarna vanzelf. Deze top Gigondas is een blend van grenache (80%), syrah (15%) en mourvèdre (5%). Gelegenheid voor...
Domaine Raspail-Ay
Dominique Ay maakt zijn wijn in de wijngaard. Ze zorgen voor perfect gave en rijpe druiven. In de kelder gaat het naar eigen zeggen daarna vanzelf.
Deze top Gigondas is een blend van grenache (80%), syrah (15%) en mourvèdre (5%).
Gelegenheid voor deze wijn: Met recht een dinerwijn, gaat uitzonderlijk goed bij mooie vleesgerechten, een stoofpot, of gerechten met wild.
Domaine Raspail-Ay hoort bij de top uit Gigondas. De druiven komen hier van één enkele wijngaard, gelegen direct naast het wijnhuis, onderaan in het dorp van Gigondas. De selectie van de druiven is hier zeer streng – want volgens Ay de basis van iedere grote wijn -, de vinificatie traditioneel: lange weking, langzame vergisting en lange rijping (12 maanden op foudres en 12 maanden op barriques). Een proces dat tot een wijn van uitzonderlijke klasse leidt, maar helaas wel met een beperkte hoeveelheid.