Italië

Wijnland Italië

Het land van de pizza, pasta, schepijs én wijn! Een heerlijk land om te vertoeven, zowel op culinair als cultureel gebied. Italië is de grootste wijnproducent ter wereld en levert een scala aan wijnen. Van fruitige Prosecco tot intense Barolo. Het land staat van het koude noorden tot in het puntje van het warme zuiden vol met wijngaarden, genoeg te ontdekken dus!

Italië is een van de Europese landen met een rijke en lange wijntraditie. Van de noordelijke Alpen tot aan het diepe zuiden, geen land kent zoveel oorspronkelijke druivensoorten als Italië. Bovendien produceert en consumeert Italië meer wijn dan Frankrijk.
Net als in de Italiaanse keuken zie je ook in de wijnbouw dat elke regio duidelijk een eigen identiteit heeft. In het koele noorden vind je veel lichtere witte wijnen met een hoge zuurgraad. Daal je verder zuidwaarts af, dan worden de wijnen steeds voller en zoeter. Van de sprankelende spumante in Piemonte tot de zwoele zachte rode wijnen in het zuiden.

Resultaat 1–16 van de 76 resultaten wordt getoond

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl