Oostenrijk

Wijnland Oostenrijk

Een geweldig land om je wintersportvakantie te vieren en een lekkere wienerschnitzel te eten. Echter blinkt Oostenrijk nog ergens in uit en dat is wijn! Het land is met name bekend geworden door zijn witte wijnen gemaakt van de gruner veltliner druif.

Meer dan 35% van de Oostenrijkse wijngaarden staat er vol mee en is daarmee gelijk de nationale druif van het land. Daarnaast maakt men ook heerlijke rode wijnen van de blauer zweigelt.

Oostenrijk als wijnland is voor sommigen misschien nog onbekend. En dat terwijl in Oostenrijk de mooiste grüner veltliners ter wereld worden gemaakt. Dit land midden in Europa, waar de bekende rivier de Donau doorheen stroomt, produceert voornamelijk witte wijnen.

De grüner veltliner is misschien wel de bekendste druif van allemaal. Ontdek wijnland Oostenrijk en leer alles wat je moet weten over Oostenrijkse wijn!

Toont alle 9 resultaten

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl