Portugal

Wijnland Portugal

Portugal staat bekend om zijn beroemde versterkte wijnen zoals port en madeira, maar ook als kurkproducent. Meer dan 50% van de totale kurkproductie vindt hier plaats. Het land wordt echter ook geroemd om haar eigenzinnige stille wijnen, veelal gemaakt van inheemse druivenrassen, waar Portugal in grossiert. Het zijn er honderden en brengen – vaak in een blend – karaktervolle wijnen voort met veel diepgang.

Enkele bekende en unieke wijnen zijn Vinho Verde, Dao, Douro en Alentejo. En laten we port uiteraard niet vergeten! Deze wijnen hebben bekendheid gekregen en zijn niet te vergelijken met andere wijnsoorten ter wereld. In de jaren ’60 maakte Portugal ook een populaire rosé: Matéus.

De wijnbouwers in Portugal hebben veelal kleine wijngaarden. Het is voor hen daarom gunstig aangesloten te zijn bij één van de vele coöperaties. Dit om hun druiven te kunnen verkopen aan grotere producenten die er vervolgens wijn van maken.

Toont alle 14 resultaten

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl