Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella De Amarone della Valpolicella staat bekend als één van de beste rode wijnen uit Italie. Wat deze wijn bijzonder maakt, is dat de druiven na de oogst 120 dagen gedroogd worden. Zo verliezen de druiven vocht, terwijl de suikerspiegel...
Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella
De Amarone della Valpolicella staat bekend als één van de beste rode wijnen uit Italie. Wat deze wijn bijzonder maakt, is dat de druiven na de oogst 120 dagen gedroogd worden. Zo verliezen de druiven vocht, terwijl de suikerspiegel stijgt. Hierdoor krijg je een wijn met een zeer geconcentreerde smaak, meer body, een hoger alcoholpercentage en een mooie, intense kleur.
Wijnhuis: Cecilia Beretta werd in 1980 opgericht door familie Pasqua, met het doel Veronese wijnen te maken van compromisloze kwaliteit. De naam is afgeleid van de imposante 17e eeuwse ‘Villa Beretta’ in het pittoreske Mizzole, dat in het oostelijke gedeelte ligt van de Valpolicella wijnregio. De Pasqua familie kochten eind 1940 hun eerste wijngaarden in Mizzole en San Felice, maar er werd pas echt aandacht aan geschonken rond 1980. Pas in die tijd werd de volle potentie van de wijngaarden en wijnmakerij benut en kreeg kwaliteit een podium.