De smaaksensatie Het heeft een prachtige complexiteit in de mond. Vol, lang en rijk, zijn smaken van gemalen rood fruit (framboos, kers) en jammy pruimen worden ondersteund door goed geïntegreerde, ronde tannines. Belangrijkste kenmerken van de wijn Druivensoort: Pinot Noir...
Les Jamelles Pinot Noir
De smaaksensatie
Het heeft een prachtige complexiteit in de mond. Vol, lang en rijk, zijn smaken van gemalen rood fruit (framboos, kers) en jammy pruimen worden ondersteund door goed geïntegreerde, ronde tannines.
Belangrijkste kenmerken van de wijn
Druivensoort: Pinot Noir
Jaargang: 2022
Gelegenheid voor deze wijn
Eventjes wat koeler serveren. Bij een goede huisgemaakte grove paté, jambon persillé en/of wat rood schimmel kazen.
Herkomst van Les Jamelles
Het wijnhuis Les Jamelles uit Zuid-Frankrijk staat onder de inspirerende leiding van Catherine & Laurent Delaunay , geen onbekenden in de wijnwereld en met hun roots in de Bourgogne. Ook al hadden ze geen materiële bindingen in de regio, maar met duidelijke contracten voor 400 hectare wijnstokken met telers die zich ertoe verbonden strikte specificaties te respecteren: ecologisch verantwoord wijngaardbeheer, oogstdatum gekozen op basis van wanneer het technische team oordeelde dat de druiven op het hoogtepunt van rijpheid waren, groepsreflectie over welke druivenrassen om op welk perceel te planten… etc.
Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die je internetbrowser opslaat op jouw computer. Wij gebruiken cookies om statistieken bij te houden.
Noodzakelijke Cookies
Noodzakelijke cookies die nodig zijn voor het functioneren van de website.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
3rd Party Cookies
Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen. Denk daarbij aan het aantal bezoekers van de website en de meest populaire pagina. Met deze cookie helpt u ons om de website beter te maken.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!