show blocks helper

Cava Clos Pons Flocs Reserva

Onze prijs:

8,50

Cava Clos Pons Flocs Reserva

De smaaksensatie

Cava Clos Pons Flocs Reserva is een verfijnde mousserende wijn gemaakt van Parelada, Xarel.lo, Macabeo en Chardonnay met een fruitige geur en een volle romige smaak.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Wijnjaar: 2018
Soort druif: Parelada, Xarel.lo, Macabeo en Chardonnay

Gelegenheid voor deze wijn

Heerlijk als aperitief en ook bij bij mooie visgerechten.

Herkomst van Cava Clos Pons Flocs Reserva

Clos Pons is gelegen in het Les Garrigues wijngebied in Costers del Segre. Dit wijngebied staat bekend om zijn woestijnachtige terroir, wat wijnbouw extra uitdagend maakt. Alleen de temperatuurverschillen tussen dag en nacht geeft de planten tijdelijk respijt van de zware condities waarin ze moeten overleven. De wijnplanten moeten extra hard werken om aan voldoende water en voedingsstoffen te komen, wat als bijkomend voordeel heeft dat de wijnen van superieure kwaliteit zijn.

Dit geldt al helemaal voor Clos Pons. Het wijnhuis maakt optimaal gebruik van de beste traditionele en moderne vinificatietechnieken, waardoor de expressie van het terroir zeer sterk is. Tijdens onze ontmoetingen met de wijnmakers werd al snel duidelijk dat passie en respect voor de druiven en het land waarop ze groeien het belangrijkste onderdeel is van de filosofie van dit wijnhuis. Wijnmaker Martí Magriña i Poblet heeft op vele plekken over de wereld ervaring opgedaan voordat hij voor Clos Pons ging werken. Door deze ervaring heeft hij een zeer goed begrip voor het proces van wijnmaken en het belang van terroir.

 


Jaar: no vintage

Artikelnummer: 8429671400704 Categorie: