Casa Silva Cabernet Carmenere

Onze prijs:

7,95

Casa Silva Cabernet Carmenere

De smaaksensatie
Casa Silva Cabernet Carmenere is een heerlijke fruitige wijn, op basis van 70% cabernet, aangevuld met carménère. De druiven zijn afkomstig van verschillende eigen wijngaarden in Colchagua Valley. Ze worden mooi rijp geplukt, in de tweede helft van april, om een soepele en zachte rode wijn te maken.http://www.besteljewijn.nl Casa Silva Cabernet Carmenere heeft een geur van spetterend fruit, met zwarte bessen en kersen, chocola, frisheid door zijn opwekkende zuren, smaakvol, zachte tannines, intens, lekker.De druiven ondergaan eerst een koude inweking van ongeveer een week. Verdere opvoeding vindt plaats op roestvrij staal. 15% van de wijn ligt wel op barrique, en dat geeft ‘m een verleidelijk toefje vanille, maar het fruit blijft zo de boventoon voeren.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Soort druif: Cabernet sauvignon, Carmenere

Gelegenheid voor deze wijn
Steak Stroganoff.

Herkomst van Casa Silva Cabernet Carmenere
Casa Silva is een uniek wijnbedrijf. Vooral uniek omdat het nog een echt familiebedrijf is. En omdat de familie zelf ook de dagelijkse leiding heeft. Mario Pablo Silva is inmiddels zelfs de vijfde generatie die verantwoordelijk is voor het bedrijf, dat in 1892 werd opgericht. Geheel volgens de Chileense trend heeft ook Casa Silva bij de aanplant van zijn wijngaarden de afgelopen jaren veel meer het accent gelegd op terroir. De oorsprong van het estate vinden we direct naast de weg van Santiago naar het zuiden, bij het stadje San Fernando, in het dorpje Angostura. Daar staat ook nog altijd de prachtige, historische bodega. Deze ligging had puur logistieke redenen: vervoer buiten de hoofdweg was aan het einde van de 19e eeuw lastig. Maar hier is het dal vlak en het weer behoorlijk warm. Eigenlijk te warm voor de meeste druiven, en qua ondergrond te rijk.

 

Liefst vier nieuwe projecten, op verschillende plekken, moesten veel meer het accent leggen op het juiste terroir. Eerst werd een wijngaard aangelegd in Los Lingues, direct aan de voet van de Andes. Door de intense zon en de grotere temperatuurverschillen aan de voet van de Andes is dit een ideale plek voor de carménère, de meest Chileense van de blauwe druiven. In Lolol, meer naar het westen in Colchagua Valley, is het koeler, en daar staan Rhônedruiven als viognier en syrah, die het hier perfect doen. Nog verder westelijk, op acht kilometer van de oceaan, vinden de zeer koele wijngaarden van Paredones, met onder andere pinot noir, sauvignon blanc en chardonnay. Het laatste nieuwe project vinden we ver naar het zuiden bij Lago Ranco. Hier staat onder andere sauvignon blanc en pinot noir onder zeer koele omstandigheden. Geweldige investeringen, die nu hun vruchten afwerpen. Een prachtig bedrijf.http://www.casasilva.cl

Kenmerken

 • Naam:Casa Silva Cabernet Carmenere
 • Jaar:2021
 • Soort wijn:Rood
 • Druivensoort:Cabernet Sauvignon, Carmenere
 • Smaak:medium fruitig
 • Land:Chili
 • Gebied:Colchagua Valley
 • Wijnhuis:Casa Silva
 • Inhoud:0,75 liter
 • Prijs:€ 7.95
 • Ean:7804454001780
Artikelnummer: 7804454001780 Categorie: Tags: , , ,

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl