Casa Silva Terroir de Familia Reserva Carmenere

Onze prijs:

13,00

Casa Silva Terroir de Familia Reserva Carmenere

De smaaksensatie

Bij de Casa Silva Terroir de Familia Reserva Carmenere ruik je confiture en zoet fruit, de smaak is zacht en fruitig, je proeft rode kersen, aardbeien, de wijn is heerlijk soepel, met smaakaccenten als zoete pruimen, vijgen, de tannines zijn zacht, in de afdronk een vleugje choco­lade en veel fruit.

Belangrijke kenmerken van deze wijn:

Wijnjaar: 2020

Soort druif: Carmenere

Gelegenheid voor deze wijn

Boerenkool met worst, maar ook hamburgers van de grill.

 

Herkomst van de Casa Silva Terroir de Familia Reserva Carmenere

Bij de Casa Silva Reserva Carmenere worden de druiven met de hand geplukt en gesorteerd, en daarna teruggekoeld tot 5 graden. Volgt een koude inweking van acht dagen op 8 graden. De alcoholische gisting vindt plaats op 28 graden en duurt zo’n twee weken. Daarna blijven de druiven nog zo’n tien dagen op de schillen voor meer kleur en kracht. Rijping van 60% van de wijn op vaten van Frans eikenhout gedurende zes maanden. De rest blijft op roestvrij staal, voor het fruit.http://www.besteljewijn.nl

Achtergrond informatie:
Een echte Cuvée Colchagua, met druiven afkomstig van verschillende wijngaarden in dit uitgestrekte dal; een deel van het fruit komt uit lolol, waar warme ­tempera­turen, afgewisseld met koele nachten, zorgen voor een lange rijping aan de stok en druiven met frisse zuren. De mix van druiven van verschillende herkomsten zorgt voor een mooie complexiteit, en dat is juist de kracht van deze cuvée. Lekker bij een klassieke entrecote van de grill of een pepersteak. Maar ook mooi bij iets pittigere gerechten, zoals een kebab of souvlaki. Mooi bij ravioli met bolognese-saus of een lamsrack.

Over de producent:
Casa Silva is een uniek wijnbedrijf. Vooral uniek omdat het nog een echt familiebedrijf is. En omdat de familie zelf ook de dagelijkse leiding heeft. Mario Pablo Silva is inmiddels zelfs de vijfde generatie die verantwoordelijk is voor het bedrijf, dat in 1892 werd opgericht. Geheel volgens de Chileense trend heeft ook Casa Silva bij de aanplant van zijn wijngaarden de afgelopen jaren veel meer het accent gelegd op terroir. De oorsprong van het estate vinden we direct naast de weg van Santiago naar het zuiden, bij het stadje San Fernando, in het dorpje Angostura. Daar staat ook nog altijd de historische bodega. http://www.casasilva.cl

Kenmerken

  • Naam:Casa Silva Terroir de Familia Reserva Carmenere
  • Jaar:2021
  • Soort wijn:Rood
  • Druivensoort:Carmenere
  • Smaak:Krachtig smaakvol
  • Land:Chili
  • Gebied:Colchagua Valley
  • Wijnhuis:Casa Silva
  • Prijs:€ 13.00
  • Ean:7804454000462
Artikelnummer: 7804454000462 Categorie: Tags: , ,

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl