El Enemigo Syrah-Viognier

Onze prijs:

24,95

Uitverkocht

El Enemigo Syrah-Viognier

De smaaksensatie
El Enemigo Syrah-Viognier is samengesteld uit de rode druif Syrah (92%) en de witte druif Viognier (8%), een samenstelling die vaak in Noord Rhône wordt gebruikt. De wijn krijgt 7 maanden houtopvoeding in grote 100 jaar oude gebruikte vaten. Aroma’s van zwart fruit, toast, tabak en wat kruidige tonen. Goede structuur in de mond, geconcentreerd, robuust, met een aanhoudende afdronk.

Belangrijke kenmerken voor deze wijn
Wijnjaar: 2018
Druivensoorten: Syrah en Viognier

Gelegenheid voor deze wijn
Past uitstekend bij wildgerechten, stoofpotten, gegrild groot vlees.

Beoordelingen El Enemigo Syrah-Viognier
95 Punten James Suckling
93 Punten Robert Parker
92 Punten Tim Atkin
92 Punten Descorchados

El Enemigo
Het concept voor deze unieke wijnen is ontstaan op de dag dat Nicolas Catena de ‘Decanter Man of the Year’-Award ontving. Tijdens de wandeling na dit evenement, besloten zijn dochter Adrianna Catena en Alejandro Vigil om samen wijn te gaan maken met diep respect voor de geschiedenis en traditie van de Catena familie. Adrianna Catena is een gepassioneerd historicus en Alejandro Vigil is op dat moment hoofd Wijnmaker bij Bodega Catena Zapata.  Alejandro ontvangt later met zijn El Gran Enemigo Cabernet Franc uit Gualtallary de hoogste beoordeling ooit voor een Cabernet Franc door Robert Parker’s The Wine Advocate.

El Enemigo is letterlijk vertaald ‘’de vijand’’, wat is het verhaal achter deze naam?
Het verhaal achter de naam is ouder dan het project zelf. Toen ik begon met werken bij Catena Zapata, vroeg Nicolas Catena mij om een blend te bedenken voor de Nicolas Catena Zapata 2001. Toen hij mij dat vroeg was ik eigenlijk niet aan het werk met wijn maar met bodems, dus het kwam als een verrassing voor mij dat ik een blend voor hem mocht maken. We hebben de sample blind geproefd samen met een andere samples en de winnende wijn was die van mij. Een paar jaar later, toen Adrianna en ik zijn begonnen met dit project, wisten we nog niet hoe we de wijn gingen noemen. Daarom vroeg Nicolas mij tijdens een diner of ik kon herinneren hoe ik de eerste blend had gemaakt en hoe ik mij daarbij voelde. Ik voelde mij als een kleine jongen: vol plezier en zonder angst. Toen vertelde hij mij dat onze angsten onze grootste vijanden zijn, omdat zij ons niet laten doen wat we willen doen en daardoor blijven we in onze de comfort zone zitten. Als we iets écht willen, moeten we hiervoor vechten en hier niet bang voor zijn. De grootste vijand voor je eigen succes is je eigen angst: El Enemigo.

Kenmerken

  • Naam:El Enemigo Syrah-Viognier
  • Jaar:2018
  • Soort wijn:Rood
  • Druivensoort:Syrah
  • Smaak:Krachtig intens
  • Land:Spanje
  • Gebied:Mendoza
  • Wijnhuis:El Enemigo
  • Inhoud:0,75 liter
  • Prijs:€ 24.95
Categorie:

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl