Esk Valley Merlot/ Cabernet/ Malbec

Onze prijs:

14,95

Esk Valley Merlot/ Cabernet/ Malbec

Smaaksensatie
Een stevige rode wijn met een fruitig bouquet van zwarte kersen, bosbessen en bramen. Verrassend kruidig door subtiele noten van cederhout en gedroogde kruiden. Overal is het een complexe wijn met zachte tannines en een lange afdronk waarbij de noten van vanille en hout vrijkomen. Deze wijn kan jong worden gedronken, maar heeft genoeg tannine om zich mooi te blijven door ontwikkelen op fles. Onder goede omstandigheden kan je Esk Valley Merlot/Cabernet/Malbec 2018 tot 2030 bewaren, waarbij de fruitige noten zullen overgaan tot smaken van gestoofd en gedroogd zwart fruit en de kruidige noten zich door zullen zetten in aromatische smaken als koffie en tabak.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Het unieke aan deze wijn is dat de individuele percelen 12 maanden lang zijn gerijpt op Frans eiken, voordat ze zijn geblend. Dit proces heeft ervoor gezorgd dat de smaken van elk individueel druivensoort zich optimaal hebben kunnen ontwikkelen op vat. Met elke slok komen de gelaagde aroma’s vrij die de wijn de nodige complexiteit geven.

Wijn-spijs combinatie
Een blend waarbij de Merlot domineert is wat lichter en soepeler van aard dan een blend waarbij Cabernet Sauvignon de boventoon voert. Dit maakt deze Esk Valley Merlot/ Cabernet/ Malbec een veelzijdige match die uitstekend past bij rood vlees, maar het ook zeer goed doet bij gerechten met varkensvlees, eend en kalkoen. Een aantal gerechten als tip: pulled pork sandwich, peking eend pannenkoekjes, geroosterd kalkoenvlees of lamsvlees. Voor wie outside-of- the box wil denken: een zelfgemaakte pizza of een hamburger is zeker het proberen waard, zorg er wel voor dat er heel veel kaas op zit!

Gebied
Esk Valley ligt bij Bay View, direct ten noorden van het pittoreske Hawke’s Bay. De druiven voor deze wijn groeien in de sub-regio Gimblett Gravels, een klein maar bijzonder gebied. Door een aardbeving in het verleden, heeft de Ngaruroro River haar koers veranderd en hierdoor kwam er een gebied rijk aan kiezels en stenen bloot te liggen. De stenen en kiezels zorgen voor de optimale drainage van regenwater en de stenen houden de warmte in de bodem gedurende de nacht vast. Op deze manier kunnen de druiven goed doorrijpen in het koele, maritieme klimaat van Hawke’s Bay. De sub-regio Gimblett Gravels heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een premium gebied voor rode wijnen uit Nieuw-Zeeland. Niets voor niets wordt dit gebied het ‘Bordeaux’ van Nieuw-Zeeland genoemd. De ‘grote man’ achter de wijnen is de hoofdwijnmaker Gordon Russell. Gordon Russell geldt als één van Nieuw-Zeelands meest befaamde wijnmakers. De prachtig gelegen wijngaard in combinatie met de getalenteerde wijnmaker, heeft een aantal bekroonde Esk Valley wijnen voortgebracht die wereldwijd worden aangeprezen.

Kenmerken

 • Naam:Esk Valley Merlot/ Cabernet/ Malbec
 • Jaar:2020
 • Soort wijn:Rood
 • Druivensoort:Merlot/Cabernet Sauvignon/Malbec
 • Smaak:Krachtig smaakvol
 • Land:Nieuw-Zeeland
 • Gebied:Gimblett Gravels, Hawkes Bay
 • Wijnhuis:Esk Valley
 • Inhoud:0,75 liter
 • Prijs:€ 14.95
 • Ean:9414416506468

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl