Gemaakt van 90% Tempranillo en 10% Cabernet Sauvignon. De druiven komen van 35 jaar oude stokken. De wijn heeft 16 maanden gerijpt; 50% op Amerikaans eiken en 50% op Frans eikenhouten vaten, daarnaast nog minimaal 20 maanden gerijpt op fles. De neus is complex...
Over de wijn
Gemaakt van 90% Tempranillo en 10% Cabernet Sauvignon. De druiven komen van 35 jaar oude stokken. De wijn heeft 16 maanden gerijpt; 50% op Amerikaans eiken en 50% op Frans eikenhouten vaten, daarnaast nog minimaal 20 maanden gerijpt op fles.
Smaaksensatie
De neus is complex met tonen van balsamico, vanille en kruiden met op de achtergrond wat donker fruit als kersen en bessen. In de mond een goede structuur, zijdezacht met een goede balans en mooi geïntegreerd hout en subtiele kruiden.
De lange rijping, de intense aroma’s, de structuur en de smaak. Dit is een fantastische wijn; MONJE AMESTOY, een volheid die harmonieert met zijn frisse zuurgraad. Dit is de definitie van wijncomplexiteit. Uiteindelijk is het belangrijkste aan deze wijn dat je in zijn diepe en verfijnde smaak kunt proeven.
Over Luberri
Florentino Martínez Monje is de ziel en de drijvende kracht achter Luberri-Familia Monje Amestoy. Als selfmade man heeft hij een passie voor Rioja Alavesa, zijn kleine wijnregio die maar weinigen zo goed kennen als hij. Florentino leidt met energie het familiewijnbedrijf in Elciego, waar zijn streven naar vooruitgang heeft geleid tot een succesvolle combinatie van moderniteit en traditie in zijn uitzonderlijke rode wijnen.
Met een strenge selectie van de druiven en respect voor alle processen, geven ze vorm aan de nuances die deze wijnen uniek maken.
Alles begint in de wijngaard, waar aandacht voor detail en eeuwenoude wijsheid samenkomen om iets werkelijk bijzonders te creëren. Te midden van de witte kalksteenbodem gedijen rijen Tempranillo-druiven in de zon en onder de constante stroming van de Ebro. Met de witte rotsen en weelderige bossen van de Sierra op de achtergrond, is de wijngaard zowel de oorsprong als de toekomst.
De aandacht voor detail in de wijnbouw is wat ze onderscheidt. Elke stap in het teelt- en oogstproces wordt met precisie en zorg uitgevoerd om ervoor te zorgen dat elke druif zijn maximale potentieel bereikt. Van snoeien tot oogsten, elk detail telt.
Maar het gaat niet alleen om techniek. Eeuwenoude wijsheid speelt een cruciale rol in de wijnbouw. Generaties van kennis en ervaring staan centraal.
De wijnen worden gevinificeerd volgens het traditionele proces van koolzuurmaceratie. De hele druiventrossen worden in de tanks gegooid, waar een deel van de druiven intracellulaire fermentatie ondergaat. Dit geeft de wijn een intense aromatische smaak, een levendige kleur en een hoge zuurgraad.
In een ander deel van de wijnmakerij rijpen de wijnen in alle rust in eikenhouten vaten. Na zes, twaalf, achttien of vierentwintig maanden worden ze gebotteld om op tafel te komen en de mooiste momenten van onze consumenten te beleven.
Duurzaamheid
In de wijnmakerij hechten ze veel waarde aan wijnbouw en zetten ze zich in voor duurzaamheid.
Ze nemen belangrijke stappen richting een groenere en milieuvriendelijkere aanpak.
Een belangrijk initiatief is de installatie van zonnepanelen in de wijnmakerij. Deze benutten de energie van de zon om schone energie op te wekken, waardoor ze minder afhankelijk worden van conventionele energiebronnen en de impact op het milieu minimaliseren. Zo dragen zij bij aan een duurzame toekomst.