Vino de la Tierra de Castilla |
Rood |
Krachtig smaakvol |
2019
Pago del Vicario 50-50 is een rode blend van de Koningin van de Spaanse druiven de Tempranillo, dit keer vergezeld door de elegante cabernet sauvignon gemaakt door de jonge Spaanse wijnmaakster Susana López Mendiondo. Ze streeft ernaar om opvallende, ongebruikelijke kwaliteitswijnen te maken. Zoals de...
Pago del Vicario 50-50
De smaaksensatie
Pago del Vicario 50-50 is een rode blend van de Koningin van de Spaanse druiven de Tempranillo, dit keer vergezeld door de elegante cabernet sauvignon gemaakt door de jonge Spaanse wijnmaakster Susana López Mendiondo. Ze streeft ernaar om opvallende, ongebruikelijke kwaliteitswijnen te maken. Zoals de naam reeds zegt zijn beide druivensoorten voor 50% vertegenwoordigd. De blend heeft een houtrijping ondergaan van 1 jaar op voornamelijk Frans eiken, maar ook een deel op Kaukasische vaten. Cassis en kersen zijn naast aardse tonen volop in de geur en smaak te ontdekken.
Hiernaast heeft de wijn een gebalanceerde smaak met een onverwachte slankheid en fijne zuren.
Belangrijke kenmerken van deze wijn Soort druif: Tempranillo, Cabernet sauvignon
Gelegenheid voor deze wijn
Gedroogde hammen, gegrilde prei met entrecote.
Herkomst van Pago del Vicario 50-50
Pago del Vicario is een zeer modern, innovatief Spaans wijnhuis. Haar wijngaarden liggen op 600 meter hoogte in het midden van het land, op de glooiende hellingen aan de voet van de bergen van Toledo. Pago del Vicario maakt uiterst moderne wijnen, ongewoon, gewaagd en altijd gebotteld in fraai vormgegeven flessen.Pago del Vicario is meer dan een wijnhuis. Het is een ‘wijncomplex’, met 130 hectare wijngaarden, een hotel en een restaurant. Opgericht door twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, in 2000. Pago del Vicario biedt een volledige culinaire ervaring.Maar wij in Nederland zijn meer geïnteresseerd in de wijn. Die wordt gemaakt door Susana López Mendiondo. Niet de eerste de beste. Afgestudeerd als landbouwkundige met een specialisatie in wijn. Actief als wijnconsultant voor een groot aantal Spaanse bodega’s en eerder wijnmaker bij het zeer prestigieuze Bodegas Mas Gil in Calonge, waar ze samenwerkte met Peter Sisseck, die weer beroemd is geworden met zijn Ribera del Duero Pingus wijnen.
Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die je internetbrowser opslaat op jouw computer. Wij gebruiken cookies om statistieken bij te houden.
Noodzakelijke Cookies
Noodzakelijke cookies die nodig zijn voor het functioneren van de website.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
3rd Party Cookies
Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen. Denk daarbij aan het aantal bezoekers van de website en de meest populaire pagina. Met deze cookie helpt u ons om de website beter te maken.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!