show blocks helper

Travaglini Gattinara Tre Vigne

Onze prijs:

35,25

Travaglini Gattinara Tre Vigne

De smaaksensatie

Travaglini Gattinara Tre Vigne is een complexe en elegante, bijna Bourgogne stijl Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen.
Granaatrood met gemiddelde intensiteit. In de neus verfijnd en zeer complex met kersen, pruimen, rozen,  teer en zeer lichte houttonen. In de mond veel sap en een mooie structuur met veel frisheid en rijpe tannines. Zeer lange afdronk.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Wijnjaar: 2018
Soort druif: Nebbiolo

Gelegenheid voor deze wijn

Pasta met paddestoelen en varkensvlees. Lamsvlees of risotto met eekhoorntjesbrood.

Herkomst van Travaglini Gattinara Tre Vigne

Bij Travaglini wordt sinds 1920 wijn gemaakt in Gattinara, een docg voor Nebbiolo in ‘Alto Piemonte’, in het noorden van Piemonte ten zuiden van Zwitserland. Het worden daarom ook wel ‘berg-nebbiolo’s’ genoemd, hoewel de wijnbouw hier op de uitlopers van de alpen voornamelijk tussen 300 en 400 meter plaatsvindt, dus niet hoger dan bijvoorbeeld in Barolo. De wijnen van Travaglini zijn wat fijner van structuur dan gemiddeld in Barolo, hoewel ze wel lang kunnen rijpen. Het zijn zeer precieze en verfijnde wijnen met grote subtiliteit en gemaakt met een sterk oog voor detail.

Dat blijkt onder andere door de bijzondere flesvorm die door Travaglini in 1958 werd ontworpen en waarin de Gattinara’s worden gebotteld. Doel is dat oudere wijnen niet gedecanteerd hoeven te worden omdat het bezinksel in de buik van de fles achterblijft.

 


Jaar: 2011

Artikelnummer: 8033406220309 Categorie: