Miraval Cotes de Provence rosé heeft een elegante, bleekroze kleur, als glanzende bloemblaadjes. Prachtige, aromatische neus boordevol vers fruit en lentebloemen. In de mond ingetogen kracht die hand in hand gaat met verfijning, verfrissende zuren en een sappige, ziltige, minerale afdronk. De druiven worden...
Miraval Cotes de Provence rosé
De smaaksensatie
Miraval Cotes de Provence rosé heeft een elegante, bleekroze kleur, als glanzende bloemblaadjes. Prachtige, aromatische neus boordevol vers fruit en lentebloemen. In de mond ingetogen kracht die hand in hand gaat met verfijning, verfrissende zuren en een sappige, ziltige, minerale afdronk.
De druiven worden ’s ochtends vroeg geoogst zodat ze koel en fris blijven, en worden na aankomst in de wijnkelder tweemaal nagekeken op mindere druiven en andere onrechtmatigheden. Na het ontstelen worden de cinsault, grenache en rolle voorzichtig geperst. Voor de syrahdruiven wordt de saignéemethode gebruikt: de druiven worden gekneusd en krijgen een korte inweking samen met het sap; waarna het sap afloopt en verder vergist. 95% van de wijn rijpt op gekoelde roestvrijstalen tanks; 5% gaat met het gistbezinksel op vat, waarbij de gist regelmatig wordt omgeroerd (bâtonnage). Na het blenden wordt de wijn gebotteld in de kenmerkende Miraval-fles.
Belangrijke kenmerken van deze wijn
Soort druif: Syrah, Cinsault, Grenache.
Gelegenheid voor deze wijn
Heerlijk bij Mediterrane hapjes, Aziatische gerechten, salade van jonge groenten, krab, verse tonijn, groentetaart.
Herkomst van Miraval Cotes de Provence rosé
Wijnhuis: In een dal diep in de Provence ligt wijndomein Miraval. Het beslaat 600 hectare, met naast biologische wijngaarden ook olijfgaarden en bospercelen. Het is zo groot, dat het in twee appellations ligt: Côtes de Provence en Coteaux Varois en Provence. In het verre verleden werd Miraval door monniken bestuurd; tegenwoordig is het eigendom van Brad Pitt. Die maakt er samen met Famille Perrin wijnen van druiven als grenache, syrah en rolle. De wijngaarden liggen op terrassen op 350 meter hoogte, op bodems van klei en kalk. Overdag is hier veel zon; ’s nachts stroomt er koele lucht het dal in. Door dit verschil in dag- en nachttemperatuur blijven de druiven fris en aromatisch.