show blocks helper

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc

Onze prijs:

14,95

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc

De smaaksensatie

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc heeft een brede geur, met honing, peer en perzik, abrikozen, citrus, mandarijn, lychees, vanille, bloemen en kruiden, mooi diep en krachtig, zacht en rijk, weelderig, rijp en smaakvol.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Wijnjaar: 2017
Soort druif: Chenin blanc

 

Gelegenheid voor deze wijn

Een mooie combinatie met wit vlees, zoals gegrilde kip, kalfsentrecote en natuurlijk fijn bij krachtige visgerechten, zoals een gegrilde dorade.

 

Herkomst van Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc

The Bernard Series heeft zijn naam te danken aan Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort ‘tovenaar’, omdat hij niet tevreden was tot de wijn helemaal perfect was en helemaal naar zijn zin. Chenin blanc heeft, na de Loire, in Zuid-Afrika zijn tweede thuis. Er staan dan ook mooie oude stokken, die helaas nogal eens worden gerooid omdat er zo weinig druiven vanaf komen. Zonde, want het levert prachtige witte wijnen op met een uitzonderlijke diepgang en kracht, zoals deze ‘old vine’ Chenin blanc.

Wijn/Spijs: Een mooie combinatie met wit vlees, zoals gegrilde kip, kalfsentrecote en natuurlijk fijn bij krachtige visgerechten, zoals een gegrilde dorade.


Jaar: 2017

Artikelnummer: 6001506904674 Categorie: