Condrieu La Petite Côte

Onze prijs:

49,50

Condrieu La Petite Côte

De smaaksensatie
Prachtig glas viognier uit het beroemde Condrieu met in de geur naast perzik en abrikoos een beetje vanille.
Je ruikt en proeft ook mineralen, iets nootachtigs, karamel en boter.
Een intense uitgebalanceerde wijn met mooi fruit, rijkdom en frisheid.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Wijnjaar: 2022
Soort druif: Viognier
De Condrieu ‘La Petite Côte’ wordt gemaakt van de jonge stokken van het domein, stokken die op een leeftijd zitten van zo ongeveer 15 tot 20 jaar in de wijngaarden boven het dorp Chavanay, op gronden die veel zand en graniet bevatten.

Gelegenheid voor deze wijn
Asperges a la Flamande, rijke visgerechten, Aziatische kruidige gerechten.

Yves Cuilleron geldt al sinds een jaar of tien als een van de beste wijnmakers van Condrieu, een van de coming young men van de appellation. Hij nam in 1987 het domein over van zijn oom, die het eigenlijk al in 1985 wilde verkopen bij gebrek aan een opvolger. Yves Cuilleron is de vierde generatie op dit familiedomein in Chavanay, even ten zuiden van het dorpje Condrieu zelf. Samen met zijn vrienden François Villard en Pierre Gaillard wordt Yves Cuilleron beschouwd als een van de vernieuwers van de wijngaarden en de wijnen van Condrieu. Aanvankelijk was hij helemaal niet van plan om wijnboer te worden. Hij hield veel van wijn en van wijnproeven, maar deed een studie werkbouwkunde. Toch heeft hij de beslissing het domein over te nemen nooit betreurd. Hij breidde het domaine uit tot 29 hectare nu. Hij produceert niet alleen wijnen met de appellation Condrieu, maar ook Côte-Rôtie en Saint-Joseph. De totale productie van het domein ligt op ongeveer 50.000 flessen, waarvan zo’n 12.000 tot 15.000 flessen Condrieu. Sinds 1990 is het wijnmaken volledig veranderd. Tot dit tijd vond de gisting van de wijnen volledig plaats op roestvrij staal. Sindsdien werd de gisting op eiken vaten geïntroduceerd. Een arbeidsintensief en tijdrovend proces, maar wel een dat wijnen met veel complexiteit en lengte oplevert. Van Yves Cuilleron mag worden verwacht dat hij zijn reputatie van een van de beste producenten van Condrieu de komende jaren moeiteloos zal kunnen bevestigen.

Kenmerken

  • Naam:Condrieu La Petite Côte
  • Jaar:2020
  • Soort wijn:Wit
  • Druivensoort:Viognier
  • Smaak:Krachtig smaakvol
  • Land:Frankrijk
  • Gebied:Condrieu
  • Wijnhuis:Yves Cuilleron
  • Inhoud:0,75 liter
  • Prijs:€ 49.50
Categorie: Tags: , ,

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl