show blocks helper

Domaine d’Ardhuy Savigny les Beaune blanc Clos des Godeaux

Onze prijs:

27,95

Domaine d’Ardhuy Savigny les Beaune blanc Clos des Godeaux

De smaaksensatie

Domaine d’Ardhuy Savigny les Beaune blanc Clos des Godeaux is een lichtgele wijn en heeft een neus die expressief is. In de geur herken je tonen van wit fruit, perzik en een lichte houttoon. De aanzet van de wijn is fris en sappig. In de smaak zijn de zuren zacht en combineren goed met de romige smaak. Een Bourgogne om jong van te genieten die nu al mooi op dronk is.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Wijnjaar: 2018
Soort druif: Chardonnay

Gelegenheid voor deze wijn:

Zachte kazen, pasta’s met tonijn, kip of zalm.

Herkomst van Domaine d’Ardhuy Savigny les Beaune blanc Clos des Godeaux

Domaine d’Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru’s.

Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane. Elaine is dochter van een wijnboer uit  de Bourgogne en zij krijgen samen zeven dochters. De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein.

De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard en heeft daarnaast een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren. Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.

 

 


Jaar: 2017

Categorie:

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 6 april gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl