De smaaksensatie El Enemigo Semillon krijgt 15 maanden Frans eikenhouten opvoeding waarvan 10% nieuw en 90% gebruikte houten vaten. Goudgeel van kleur. Een combinatie van aroma's van geel fruit, geroosterde hazelnoten en brioche-tonen. In de mond is het fluweelzacht met accenten...
El Enemigo Semillon
De smaaksensatie
El Enemigo Semillon krijgt 15 maanden Frans eikenhouten opvoeding waarvan 10% nieuw en 90% gebruikte houten vaten. Goudgeel van kleur. Een combinatie van aroma’s van geel fruit, geroosterde hazelnoten en brioche-tonen. In de mond is het fluweelzacht met accenten van meloen en citroen. Zeer evenwichtig met veel frisheid en een lange afdronk.
Belangrijke kenmerken van de wijn Wijnjaar: 2018
Druivensoort: Semillon
Gelegenheid voor deze wijn Rijke visgerechten en gerechten met gevogelte.
Beoordelingen El Enemigo Semillon
95 Punten James Suckling
92 Punten Tim Atkin
92 Punten Robert Parker
92 Punten Descorchados
93 Punten Vinous
El Enemigo Het concept voor deze unieke wijnen is ontstaan op de dag dat Nicolas Catena de ‘Decanter Man of the Year’-Award ontving. Tijdens de wandeling na dit evenement, besloten zijn dochter Adrianna Catena en Alejandro Vigil om samen wijn te gaan maken met diep respect voor de geschiedenis en traditie van de Catena familie. Adrianna Catena is een gepassioneerd historicus en Alejandro Vigil is op dat moment hoofd Wijnmaker bij Bodega Catena Zapata. Alejandro ontvangt later met zijn El Gran Enemigo Cabernet Franc uit Gualtallary de hoogste beoordeling ooit voor een Cabernet Franc door Robert Parker’s The Wine Advocate.
El Enemigo is letterlijk vertaald ‘’de vijand’’, wat is het verhaal achter deze naam?
Het verhaal achter de naam is ouder dan het project zelf. Toen ik begon met werken bij Catena Zapata, vroeg Nicolas Catena mij om een blend te bedenken voor de Nicolas Catena Zapata 2001. Toen hij mij dat vroeg was ik eigenlijk niet aan het werk met wijn maar met bodems, dus het kwam als een verrassing voor mij dat ik een blend voor hem mocht maken. We hebben de sample blind geproefd samen met een andere samples en de winnende wijn was die van mij. Een paar jaar later, toen Adrianna en ik zijn begonnen met dit project, wisten we nog niet hoe we de wijn gingen noemen. Daarom vroeg Nicolas mij tijdens een diner of ik kon herinneren hoe ik de eerste blend had gemaakt en hoe ik mij daarbij voelde. Ik voelde mij als een kleine jongen: vol plezier en zonder angst. Toen vertelde hij mij dat onze angsten onze grootste vijanden zijn, omdat zij ons niet laten doen wat we willen doen en daardoor blijven we in onze de comfort zone zitten. Als we iets écht willen, moeten we hiervoor vechten en hier niet bang voor zijn. De grootste vijand voor je eigen succes is je eigen angst: El Enemigo.
Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die je internetbrowser opslaat op jouw computer. Wij gebruiken cookies om statistieken bij te houden.
Noodzakelijke Cookies
Noodzakelijke cookies die nodig zijn voor het functioneren van de website.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
3rd Party Cookies
Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen. Denk daarbij aan het aantal bezoekers van de website en de meest populaire pagina. Met deze cookie helpt u ons om de website beter te maken.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!