Esk Valley Sauvignon blanc

Onze prijs:

13,95

Esk Valley Sauvignon blanc

Smaaksensatie
Sauvignon Blanc is een sensationele druif dat Nieuw-Zeeland als wijnland op de kaart heeft gezet. Bij het drinken van deze wijn word je verwelkomd door de intense, exotische aroma’s van passievrucht en grapefruit, die typerend zijn voor deze druivensoort. Een kwalitatieve Sauvignon Blanc heeft echter ook genoeg groene tonen om de tropische smaken in balans te brengen. Dit maakt Esk Valley Sauvignon Blanc een complexe wijn, waarbij de groene aroma’s van artisjok, tomatenstelen en gemaaid gras zich ontvouwen met elke slok. De Esk Valley 2019 is nu goed op dronk en is bedoeld om jong te drinken, voor wie van de optimale frisheid van deze wijn wil genieten.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
De druiven voor deze wijn zijn van individuelen percelen verzameld en na de transport direct geperst om de frisheid te behouden. Esk Valley oogst de druiven in de nacht, wanneer het in Nieuw-Zeeland erg koel is, om de frisheid en sappigheid van de fruit te behouden. Vervolgens wordt het sap gefermenteerd bij hele koude temperaturen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerd gist. Na de gisting is de wijn een korte tijd op de ‘lie’ gebleven om de prachtige knisperigheid en textuur te verkrijgen.

Wijn-spijs combinatie
Heel aantrekkelijk bij witte vis, coquilles, garnalen, gamba’s, kreeft en oesters. De groene tonen in deze wijn gaan mooi samen met verse groene kruiden zoals koriander, mint, rozemarijn en basilicum. Verder schrikt deze wijn niet van pittige en scherpe ingrediënten zoals gember en chili. Dit maakt het een uitstekende wijn voor de meeste Aziatische gerechten. Ook heerlijk om te drinken bij salades, geroosterde groenten en eenvoudige pasta’s zoals pasta Primavera. Uiteraard leent Sauvignon Blanc zich uitstekend als de perfecte zomer wijn voor borrels en picknicks.

Gebied
Vaak wanneer men denkt aan Marlborough, wordt er gedacht aan een groot gebied vol met wijngaarden. De beroemde wijnstreek uit Nieuw-Zeeland is echter onder te verdelen in verschillende sub-gebieden, die een uniek meso-kilmaat hebben en hierdoor op hun eigen manier bijdragen aan de expressie van de wijn. De warme wijngaarden in de Wairau Valley zijn verantwoordelijk voor de tropische noten in de Sauvignon Blanc. De Maori noemden niets voor niets deze vallei als ‘een plek met de gat in de wolken’. De bergen in de verte houden de wolken tegen, zodat de zon ongestoord zijn werk kan doen. Verderop in Marlborough vindt je de zuidelijk gelegen Awatere Valley. Dit is een gebied vol gesteente en rivierbeddingen met een veel koeler klimaat dankzij de koude maritieme wind. Hier worden de druiven geoogst om groene noten en aroma’s aan de wijn toe te voegen.

Kenmerken

  • Naam:Esk Valley Sauvignon blanc
  • Jaar:2021
  • Soort wijn:Wit
  • Druivensoort:Sauvignon blanc
  • Smaak:Fris fruitig
  • Land:Nieuw-Zeeland
  • Gebied:Marlborough
  • Wijnhuis:Esk Valley
  • Inhoud:0.75 liter
  • Prijs:€ 13.95
Categorie:

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl