Gattinger grüner veltliner Federspiel

Onze prijs:

19,50

Uitverkocht

Gattinger grüner veltliner Federspiel

De smaaksensatie

Gattinger Grüner veltliner Federspiel is lichtgeel van kleur. In de geur de typische witte peper en ‘warme’ mineraliteit, gecombineerd met wit fruit van appels. In de mond zeer zuiver en precies met prachtige zuren en een enorme mineraliteit, die in de afdronk lang nagalmt.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Soort druif: Grüner veltliner

Gelegenheid voor deze wijn

Zowel dimsum als sushi.

Herkomst van Gattinger Grüner veltliner Federspiel

Wachau, Oostenrijk.

Weingut Gattinger is een klein wijndomein van slechts vier hectare gesitueerd op de prachtige steile hellingen van de Donau in de Wachau, een uur rijden ten noordwesten van Wenen. 40% hiervan is beplant met de nationale druif, de Grüner Veltliner. Het heeft even geduurd voordat het wijndomein de grootte van vier hectare had bereikt. Het begon met halve hectare wijngaard op de Weitenberg die Adolf Gattinger erfde. Sindsdien zijn stukjes grond aangekocht en herplant met druivenstokken. De wijngaarden bevinden zich nu op de Weitenberg, Steinriegel en Vorderseiber. De wijngaarden zijn gecultiveerd met de kennis van 30 jaar werken als keldermeester van Josef Jamek, de godfather van de Wachau. De wijngaarden van Gattinger werden door Adolf naast zijn reguliere werk bijgehouden. Sinds 1995 heeft de zoon van Adolf, Andreas, het bewerken van de wijngaarden overgenomen. Hij doet dit naast zijn werk als leraar lichamelijke opvoeding en filosofie bij het plaatselijke Gymnasium. Hij grapt altijd dat juist door het lesgeven in deze vakken hij tijd overhoudt voor het bewerken van de wijngaarden. Bij deze vakken wordt namelijk geen huiswerk gegeven en gaat er geen tijd zitten in het nakijken van huiswerk. Andreas is een perfectionist en zeer leergierig, een goede eigenschap voor een wijnbouwer. Tijdens een bezoek aan het weingut vlak voor de oogst toonde Andreas enkele door grijze rot aangetaste druiven. Hij straalde erbij en liet de druiven van de buurman zien. Hier was geen sprake van grijze rot. Hij liet een druif van de buurman en een druif uit eigen wijngaard proeven. De druiven van de buurman waren zuur en die van Gattinger mooi zoet. Hij vertelde dat de grijze rot door wespen wordt veroorzaakt, die op zoek zijn naar mooie rijpe druiven! Tijdens de pluk zorgen ervaren plukkers ervoor dat alleen de rijpe, niet door de rot, aangetaste druiven worden geplukt. Zijn wijnen zijn nu al fantastisch en de kwaliteit stijgt verder met iedere oogst. Daarnaast zijn ze (nog) zeer betaalbaar. Het zou mij niets verbazen als Gattinger binnen enkele jaren bij de “grote jongens’ van de Oostenrijkse wijnbouw zal behoren.

Kenmerken

 • Naam:Gattinger grüner veltliner Federspiel
 • Jaar:2021
 • Soort wijn:Wit
 • Druivensoort:Gruner Veltliner
 • Smaak:Fris fruitig
 • Land:Oostenrijk
 • Gebied:Niederosterreich
 • Wijnhuis:Gattinger
 • Inhoud:0,75 liter
 • Prijs:€ 19.50
 • Ean:9120038530872
Artikelnummer: 9120038530872 Categorie:

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl