Meu Treixadura

Onze prijs:

9,95

Meu Treixadura
De smaaksensatie
Meu Treixadura heeft een lichtgele kleur met een groene zweem. Deze mono cépage van de Treixaduradruif heeft een elegante geur van rijp wit fruit,
schil van citrusfruit en zoete kruiden. De smaak is rond met een zijdezachte textuur en frisheid bij de Finish.

Belangrijke kenmerken van deze wijn
Meu is gemaakt van de Treixadura druif die op de klassieke manier zijn gisting heeft ondergaan in rvs vaten bij een temperatuur van 18 graden en heeft 2 maanden gerijp ‘sur lie’. De wijngaarden hebben een ondergrond van graniet en daarboven zand, klei en gravel.

Gelegenheid voor deze wijn
Ideale begeleider van een diversiteit aan visgerechten, door de romige structuur van de wijn past hij ook bij lichte gerechten met bijvoorbeeld gevogelte.

Herkomst van Meu Treixadura
Ribeiro is een wijngebied in het noordwesten van de provincie Ourense in Galicië, in de valleien van de rivieren de Miño, Arnoia, Avia en Barbantiño. Het beslaat 30 vierkante km. Het wijngebied kent een lange traditie in het maken en exporteren van wijn. Men zegt dat de eerste wijngaarden werden aangeplant door de Romeinen. Vanaf de Middeleeuwen tot de 18e eeuw stond Ribeiro bekend om het maken van uitstekende zoete wijnen (vinos tostados), gemaakt van de gedroogde druiven, allang voordat Andalucië en De Canarische Eilanden hiermee begonnen. Deze wijnen werden gedronken door de pelgrims op hun tocht naar Santiago. En grote hoeveelheden werden geëxporteerd naar Engeland.
De wijngaarden liggen tussen 75 en 400m boven de zeespiegel, tegen de sleile vallei-hellingen wordt gebruik gemaakt van terrassen. De grond bevat graniet, steen en steengruis waardoor de grond een goede structuur heeft en het zonlicht weerkaatst op de wijngaarden.
Het klimaat kent invloeden van de Atlantisch Oceaan alsook van de Middellandse zee; vochtig maar ook heet, met een gemiddelde temperatuur van 14.5 graden. De druiven hebben geen probleem om te rijpen en al hun aroma’s en zuren te bewaren. Er valt veel regen gedurende het hele jaar, met uitzondering van de drie maanden in de zomer, wanneer het droog en warm is
Anno 2020 is wijngebied Ribeiro in opkomst met verfijnde frisse witte wijnen die vaak een blend zijn en lichte rode wijnen van de Menciadruif.

Kenmerken

  • Naam:Meu Treixadura
  • Jaar:2022
  • Soort wijn:Wit
  • Druivensoort:Treixadura
  • Smaak:Fris fruitig
  • Land:Spanje
  • Gebied:Ribeiro
  • Wijnhuis:Vina Costeira
  • Inhoud:0,75 liter
  • Prijs:€ 9.95

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl