Heerlijke houtgerijpte Verdejo wijn afkomstig van oude wijnstokken uit het hoogste gedeelte van wijngebied Rueda. Een bijzonder wijn: perzik, kruisbessen, een vleugje citrus, optimale zuurgraad en een prachtige afdronk. Deze wijn heeft 4 maanden 'sur lie' gerijpt en 1/3 van de wijn een aantal...
Heerlijke houtgerijpte Verdejo wijn afkomstig van oude wijnstokken uit het hoogste gedeelte van wijngebied Rueda.
Een bijzonder wijn: perzik, kruisbessen, een vleugje citrus, optimale zuurgraad en een prachtige afdronk.
Deze wijn heeft 4 maanden ‘sur lie’ gerijpt en 1/3 van de wijn een aantal maanden op eiken houten vaten.
Goede combinatie met vis, schaaldieren, bij de barbecue, of “zomaar”.
Mus Verdejo Old Vines kan het beste geserveerd worden op 10-12°C.
Klimaat:
Uitgesproken landklimaat dat zeer afhankelijk is van de neerslag gedurende het jaar. Meeste neerslag valt vooral in de tussenseizoenen. Door de vrij grote hoogte kunnen de temperaturen ook sterk dalen, soms tot beneden het vriespunt. De jaren met een regelmatige neerslag het hele jaar door zijn meestal de beste.
Ondergrond:
Wijngaarden op 850m hoogte. Gevarieerde ondergrond met vooral zand, rolkeien en kalksteen. Hier wordt de originele kloon van Verdejo gebruikt. Stenen liggen hier nog van toen de Duero hier nog passeerde. Del Mimo is de naam van de wijngaard … Vandaar samengesteld ‘DEMIMO’.
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geplukt in de koelte van de vroege morgen om het frisse karakter van de wijn te vrijwaren. Fermentatie op inox onder gecontroleerde temperaturen. Geen malolactische gisting. Na enkele maanden rijping op inox onder inert gas volgt de botteling en commercialisatie.