Tenuta Rapitala Grand Cru Chardonnay

Onze prijs:

25,95

Uitverkocht

Tenuta Rapitala Grand Cru Chardonnay

Rapitalà, betekent ‘prachtige tuin van God’, gelegen tussen de twee plaatsen Camporeale en Alcamo, in het noordwestelijke hoek van Sicilië. Chardonnay Grand Cru Conte Hugues is het gevolg van een Frans en Italiaans huwelijk dat leidde tot de introductie van de Chardonnaydruif in Sicilië. Deze Chardonnay heeft naast een rijke vulling van geel fruit o.a. rijpe perzik en vanille ook een hintje citrusfruit en fraaie lengte. De wijngaarden liggen op een attitude van ruim 450 meter die bijdraagt aan het raffinement van deze bijzondere wijn.

Tenuta Rapitalà omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Sicilië. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse wortels van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitalà het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis. De naam Rapitalà is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest. Deze chardonnay heeft 10 maanden lang houtrijping gehad. In het glas heeft de Rapitalà Grand Cru Chardonnay een goudgele In de neus heeft deze fraaie witte wijn een bouquet van rijp, geel  fruit en geroosterd brood. In smaak het typische botertje en fruitrijke  chardonnay karakter met nuances rooster tonen van de houtrijping. Het is een prachtige, geconcentreerde, evenwichtige en gastronomische Chardonnay.

Kenmerken

  • Naam:Tenuta Rapitala Grand Cru Chardonnay
  • Jaar:2019
  • Soort wijn:Wit
  • Smaak:Krachtig intens
  • Land:Italië
  • Gebied:Sicilie
  • Wijnhuis:Tenuta Rapitala
  • Prijs:€ 25.95

Beste klant,

We willen jullie laten weten dat Wijnhuis Ten Bilt de komende tijd geopend is. Mochten jullie vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen kunt u uw bestelling doorgeven via info@besteljewijn.nl, we bezorgen de komende periode voorlopig tot en met 30 juni gratis in de regio Haarlem/Velsen vanaf 6 flessen. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook.

Hartelijke groet,
Team Wijnhuis Ten Bilt/ Besteljewijn.nl