Ga naar de inhoud

Italiaanse stoof met rode wijn

Italiaanse stoof met rode wijn.

Op koude dagen is een bordje stoofvlees enorm genieten! Vandaag delen we het recept voor stoofvlees met rode wijn. In de winter hebben we nou eenmaal behoefte aan van dit soort vullende maaltijden. Je kunt stoofvlees op allerlei manieren maken: met bouillon, bier of wijn. Zelf vinden we stoofvlees met rode wijn het lekkerst. Het is een makkelijk recept en ideaal voor als je meerdere eters krijgt. Je kunt het stoofvlees zelfs al de dag van tevoren maken. Dan trekken de smaken er nog lekkerder in!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr riblappen
  • 300 ml runderbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 250 gr kastanje champignons
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • Paar takjes rozemarijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • Klont roomboter
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de runderlappen in stukken en braad ze rondom aan in de boter. Als het vlees bruin is, haal je het uit de pan.
  2. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in het braadvocht, voeg eventueel nog wat extra boter of olijfolie toe.
  3. Snijd de wortels in dunne plakjes en bak vervolgens mee. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee. Laat de bloem even zachtjes garen.
  4. Voeg de bouillon en de rode wijn toe en laat de saus een beetje inkoken.
  5. Doe het vlees terug in de pan en voeg de rozemarijn en de laurier bij het vlees.
  6. Laat het stoofvlees minimaal twee en één half uur zachtjes stoven op een laag vuurtje.
  7. Snijd de champignons in plakken. Bak deze in wat olijfolie in een koekenpan goudbruin. Voeg deze vervolgens het laatste half uur aan het stoofvlees toe.
  8. Verwijder de laurier en de takjes rozemarijn voor het serveren. Serveer het stoofvlees met rode wijn met aardappelpuree of polenta.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *