1924 Red Double Black De smaaksensatie 1924 Red Double Black is een blend van Zinfandel, Cabernet Sauvignon en Petit Syrah. Deze blend heeft een geur van rijp donker fruit als bosbessen en zwarte bessen aangevuld met wat zwarte peper. De smaak is intens en...
1924 Red Double Black
De smaaksensatie 1924 Red Double Black is een blend van Zinfandel, Cabernet Sauvignon en Petit Syrah.
Deze blend heeft een geur van rijp donker fruit als bosbessen en zwarte bessen aangevuld met wat zwarte peper.
De smaak is intens en krachtig met zachte tannine en veel diepgang. Het was zo’n beetje de donkerste periode van de drooglegging,
die duurde van 1920 tot 1933. De druiven werden dan ook verkocht aan vrienden en familie. Wat die er dan
mee deden, was hun eigen zaak. Dit was de zwarte markt van de druiven, en de inspiratie voor
de naam van deze wijn, ‘Double Black’.
Belangrijke kenmerken van deze wijn Een blend van Zinfandel, Cabernet Sauvignon en Petit Syrah, met een houtrijping van ongeveer 6 maanden.
Druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden in Lodi ten Noordoosten van San Francisco.
Gelegenheid voor deze wijn
Heerlijk bij een stoofpotje of gegrild vlees!
Herkomst van 1924 Bourbon Barrel Double Black Cabernet Sauvignon Lodi is dé streek voor zinfandel en cabernet sauvignon. Het mediterrane klimaat en de zanderige ondergrond zorgen voor ideale omstandigheden voor de druiven. De stokken wortelen diep, en halen daar hun voedingsstoffen vandaan. Door de instroom van koele lucht treed er in de loop van de dag een flinke afkoeling op in Lodi, en dat bevordert de aroma-ontwikkeling van de druiven. De druiven zijn afkomstig van oude wijn-stokken, aangeplant 35 tot maar liefst 80 jaar geleden. Deze unieke combinatie van klimaat, bodem en oude stokken zorgt voor kleine druifjes, die een wijn opleveren met grote intensiteit en complexiteit.