Vino de la Tierra de Castilla |
Rood |
Krachtig smaakvol |
2021
Pago del Vicario Penta is een ongebruikelijke blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Petit Verdot. Ze heeft hem een paar maandjes houtrijping gegeven om de tannines te temmen.Dat smaakt naar gul en geconcentreerd rood fruit. Van rijpe pruimen tot zwarte bessen en...
Pago del Vicario Penta
De smaaksensatie
Pago del Vicario Penta is een ongebruikelijke blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Petit Verdot. Ze heeft hem een paar maandjes houtrijping gegeven om de tannines te temmen.Dat smaakt naar gul en geconcentreerd rood fruit. Van rijpe pruimen tot zwarte bessen en bramen en met bitterzoete chocolade in de afdronk.
Belangrijke kenmerken van deze wijn Soort druif: Cabernet sauvignon, Tempranillo, Syrah, Merlot en Petit verdot.
Gelegenheid voor deze wijn
Spare ribs van de grill met een ketjap marinade.
Herkomst van Pago del Vicario Penta
Pago del Vicario is een zeer modern, innovatief Spaans wijnhuis. Haar wijngaarden liggen op 600 meter hoogte in het midden van het land, op de glooiende hellingen aan de voet van de bergen van Toledo. Pago del Vicario maakt uiterst moderne wijnen, ongewoon, gewaagd en altijd gebotteld in fraai vormgegeven flessen.
Pago del Vicario is meer dan een wijnhuis. Het is een ‘wijncomplex’, met 130 hectare wijngaarden, een hotel en een restaurant. Opgericht door twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, in 2000. Pago del Vicario biedt een volledige culinaire ervaring.
Maar wij in Nederland zijn meer geïnteresseerd in de wijn. Die wordt gemaakt door Susana López Mendiondo. Niet de eerste de beste. Afgestudeerd als landbouwkundige met een specialisatie in wijn. Actief als wijnconsultant voor een groot aantal Spaanse bodega’s en eerder wijnmaker bij het zeer prestigieuze Bodegas Mas Gil in Calonge, waar ze samenwerkte met Peter Sisseck, die weer beroemd is geworden met zijn Ribera del Duero Pingus wijnen.