Trebi Trebbiano d'Abruzzo is een lekker sappige doordrinkwijn die bij veel gerechten geschonken kan worden. In de neus zeer fruitig met appel en perzik, en kruidig met salie en dragon. In de mond rond en mondvullend met mooie, milde zuren.
Trebi Trebbiano d’Abruzzo
De smaaksensatie
Trebi Trebbiano d’Abruzzo is een lekker sappige doordrinkwijn die bij veel gerechten geschonken kan worden.
In de neus zeer fruitig met appel en perzik, en kruidig met salie en dragon. In de mond rond en mondvullend met mooie, milde zuren.
Belangrijke kenmerken van deze wijn Wijnjaar: 2023 Soort druif: Trebbiano
Gelegenheid voor deze wijn
Antipasti, Zeebaars van de grill.
Herkomst van Trebi Trebbiano d’Abruzzo
Talamonti werd opgericht door de Di Tonno familie, in een prachtig ongeschonden deel van de Abruzzen. Het dagelijks objectief is een permanent zoeken naar de beste interactie tussen het druivenras in de wijngaard, de expositie aan de zon, het gewenste rendement, met als doel de beste expressie van een uniek terroir te bekomen.
De wijngaarden van Talamonti bestreken bij de eeuwwisseling 32 hectares in productie op de gemeente Loreto Aprutino. Naast de lokale druivenrassen Montepulciano d’Abruzzo en Trebbiano d’Abruzzo, werden ook andere variëteiten aangeplant. Pecorino bijvoorbeeld, werd aangeplant in 2004 als een experiment om te bestuderen of andere druivenrassen konden gedijen en zichzelf uitdrukken.
De grond is rijk aan keien en kalk, goed gestructureerd en gedraineerd. De wijngaarden liggen 300 meter boven de zeespiegel.
Na een strenge selectie van de druiven begin september worden ze ontsteelt en ondergaan ze een koude maceratie na gekneusd te zijn. Hierop volgt een zachte persing en bezinking. De alcoholische vergisting op basis van geselecteerde gisten neemt 10 dagen in beslag. De botteling volgt enkele maanden na de oogst.